Føreradfærd – Hvad du ikke ved, kan blive dyrt for dig…

I den perfekte verden ville virksomhedens chauffører altid se vejskiltene med hastighedsgrænser, undgå hårde opbremsninger og ingen overdreven tomgang, og være den gode rollemodel bag rattet.

Men vi ved, at der ikke altid er sådan det foregår – og når det ikke gør det, er det spild af brændstof samtidig med at man går på kompromis med sikkerheden.

Omkostningerne kan være høje. En hastighedsoverskridelse på 16 km/time øger brændstofforbruget med 15% ifølge EPA*. Alene ved at nedsætte hastigheden på veje med hastighedsgrænser over 80 km/time vil give en gennemsnitlig besparelse i brændstofregninger på et sted mellem kr. 140.000 til kr. 525.000 per køretøj. Heri er ikke medregnet besparelserne på service og vedligehold eller ved at undgå ulykker.

Virksomheder, der anvender flådestyrings teknologi til at optimere deres køretøjers operationer kan løse problemet ved at bruge samme system til at monitorere førerens adfærd. Rapporter baseret på målinger indsamlet af systemets GPS tracking enheder, og i nogle tilfælde tilsluttede sensorer, kan identificere de førere, der kører for hurtigt eller holder for meget i tomgang, og nedbringe andre dårlige vaner som f.eks. hårde opbremsninger og for høje omdrejninger, og sammenligne de enkelte førere op mod flåden gennemsnit og meget mere.

Med beviser i hånden kan du tage action til at forbedre disse lovovertrædere både ved hjælp af en gulerod (uddannelse) eller bruge pisken (straffe), når det er nødvendigt. Det kan være svært at lære en gammel chauffør nye tricks, men det første skridt er at vide, hvem der har en “tung fod” eller en tendens til at lade en lastbil stå i tomgang under et telefonopkald.

Hvis du har et flådestyrings system, kan disse oplysninger bare lige være et par klik væk.

* (Environmental Protection Agency (EPA) er en amerikansk myndighed med ansvar for miljøbeskyttelse)