Tomgang – 20.000 kroner for “REN” blå luft…

Definitionen af Tomgang er en motors kørsel på laveste omdrejningsniveau uden at der overføres kraft. Det kunne også være “Penge ude i den blå luft”, hvor den blå luft er den tykke blanding af CO2 (kultveilte), CO (Kulilte), NOX (kvælstofilte) og Partikler, som står som en sky bag en bil i tomgang på en stille vinterdag.

Det er svært at sætte sig ind i hvor meget 1 ton CO2 forurener, og hvor mange CO2 Kvoter man skal købe eller løvtræer man skal plante for at få aflad for sine miljøsynder. Økonomien i mindre forurening er lettere at måle på og forholde sig til. Bruger du 1 liter mindre diesel har du 9 kroner mere i lommen.

Det gennemsnitlige brændstofforbrug på tomgangskørsel er over 3,5%

 

Lad os forbedre økonomi og miljø sammen

 

​Vi har igennem længere tid kunnet glæde os over lavere diesel og benzin prise, men selv med priser på under 10 kroner pr. liter brændstof er det ganske store beløb som hver eneste dag bliver sendt ud som blå luft.

Eksemplet til venstre fra en kunde med 3 varebiler ligger en smule under gennemsnittet for nye flådestyringsbrugere, men 94 liter diesel pr. måned har både en negativ indvirkning på økonomi og miljø.

Med aktive rapporteringsværktøjer som henvender sig direkte til den enkelte fører reducerer vi typisk dieselforbrug i tomgang ned til under 1% af det samlede forbrug, samtidig med at det samlede brændstofforbrug typisk falder med imellem 12 og 19% pr. bil.

I eksemplet her forventes det at kunden kan reducere sit brændstofforbrug med omkring 170 liter pr. måned pr. bil eller omkring 60.000 kroner pr. år for de 3 biler jeg har taget med i eksemplet her – uden at nogen skal arbejde længere eller hårdere.

Der er ikke tale om gæt, men ren statistik baseret på 15 års dataindsamlinger hos rigtige kunder i den rigtige verden.